Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή

Οι εγγραφές στα παιδικά και εφηβικά τμήματα έχουν ξεκινήσει!

Στην εποχή της καλωδιακής τηλεόρασης με τα πολυάριθμα προγράμματα, του βίντεο, των σχολικών υποχρεώσεων , των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του άγχους, τα πάντα έχουν αλλάξει εκτός από την φαντασία.

Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στον σύγχρονο πολιτισμό μας και να δώσει στα παιδιά ένα διαφορετικό ερέθισμα να μάθουν να μιλάνε καλυτέρα, να χρησιμοποιούν με εκφραστικότητα το σώμα τους, να τα βοηθήσει να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους καθώς και να γίνουν περισσότερο κοινωνικοί και δημιουργικοί άνθρωποι.

Στο Θέατρο Φλέμιγκ λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας από 3 έως 17 ετών με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με το χώρο και την τέχνη του θεάτρου, ξεκινώντας με Θεατρικό Παιχνίδι, μαθήματα Υποκριτικής, Ορθοφωνίας, Μιούζικαλ, Κινησιολογία και Θεατρικό Τραγούδι. Στο τέλος κάθε σεζόν γίνεται ανοιχτή παρουσίαση για τους γονείς και τους φίλους στην κεντρική Σκηνή του Θεάτρου, όλων όσων τα παιδιά διδάχθηκαν στο Θέατρο, είτε με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης είτε με τη μορφή μονολόγων και μονόπρακτων του Παγκόσμιου Δραματολόγιου.

Φυσικά, δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά ηθοποιοί, όμως μέσα από το Θεατρικό παιχνίδι και την Θεατρική αγωγή θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα αυξήσουν την κοινωνικότητα τους, θα αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και θα γίνουν ολοκληρωμένοι ενήλικες. Υπάρχουν εκπληκτικά και μακροπρόθεσμα οφέλη από την ενασχόληση και το ενδιαφέρον των παιδιών για το θέατρο.

Γλώσσα και Επικοινωνία
Το θέατρο είναι μια αφηγηματική ιστορία στην πιο συναρπαστική της μορφή. Η αφήγηση ιστοριών ενισχύει την επικοινωνία και τις γλωσσικές ικανότητες. Παιδιά με ενασχόληση στο θέατρο και τις τέχνες του θεάματος αποδεδειγμένα επικοινωνούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Ομαδική Δουλειά
Το θέατρο δεν είναι μια εξατομικευμένη τέχνη. Απαιτεί τη συνεργασία και το συνδυασμό πολλών ανθρώπων και πολλών απόψεων. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν δεξιότητες θεάτρου σε μικρή ηλικία, μαθαίνουν να ακούν, να ακολουθούν και να συνεργάζονται. Στον σημερινό ολοένα και πιο απομονωμένο κόσμο, αυτές είναι βασικές δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν τα παιδιά.

Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης
Οι ειδικοί στην εκπαίδευση συμφωνούν ότι η βασική δεξιότητα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά στα πρώτα τους χρόνια είναι η επίλυση προβλημάτων. Τα παιδιά πρέπει να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να περιηγηθούν στα δικά τους κοινωνικά πλαίσια - όπως να είναι μακριά από τους γονείς, να βρίσκονται σε νέο περιβάλλον, να παίζουν μαζί με φίλους κ.λ.π.

Το θέατρο δίνει στα παιδιά έναν ασφαλή χώρο στον οποίο περιηγούνται στα κοινωνικά τους ζητήματα και ως εκ τούτου μαθαίνουν πώς να λύνουν τα δικά τους προβλήματα.

Το αποτέλεσμα είναι καλύτερες γνωστικές ικανότητες και πολύ υψηλότερο επίπεδο αυτοπεποίθησης!

Κοινωνικές δεξιότητες
Τα παιδιά μαθαίνουν την ενσυναίσθηση μέσα από ιστορίες. Καθώς εκτυλίσσεται μια ιστορία, τα παιδιά, με ασφαλή τρόπο και χωρίς συνέπειες, κατανοούν τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις κοινωνικές δεξιότητες και έτσι βρίσκουν τα πρώτα βήματα εκμάθησης της ενσυναίσθησης. Το θέατρο είναι ένας ασφαλής και εύκολος τρόπος για να εξερευνήσουν τα παιδιά τα ανθρώπινα συναισθήματα, την κοινωνική συμπεριφορά και επομένως να κατανοήσουν την ενσυναίσθηση.

Αυτογνωσία
Το θέατρο επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν διάφορες δεξιότητες μέσα από μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Σε ένα θεατρικό έργο ή παραγωγή, τα παιδιά εκτίθενται σε σενάριο, σκίτσα χαρακτήρων, σκηνικά, διαλόγους, υποκριτική, συντονισμό και λειτουργίες. Ένα τέτοιο ποικίλο σύνολο εμπειριών απαιτεί ουσιαστικά τα παιδιά να βγουν έξω από τη ζώνη άνεσής τους και να εξερευνήσουν τομείς ενδιαφέροντος τους οποίους μπορεί να απέφευγαν. Και μέσω αυτής της διαδικασίας τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Και εκεί που νωρίτερα φοβόντουσαν τέτοιες εμπειρίες, τώρα αντιμετωπίζουν τους φόβους τους χωρίς επιπτώσεις.


Οι ακριβείς ημέρες και ώρες των τμημάτων διαμορφώνονται κάθε σεζόν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, βάση διαθεσιμότητας.

Στην αρχή κάθε σεζόν που ξεκινά τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται Δωρεάν Δοκιμαστικά για όλους τους ενδιαφερόμενους, σε μέρες και ώρες που ανακοινώνονται μέσα από τη σελίδα μας!


Υπεύθυνη Τμημάτων: Χριστίνα Μαγκάκη  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!