Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Υλικό από Αρχείο, οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Όλιβερ Τουίστ
Μία παράσταση από το Θέατρο Φλέμιγκ αφιερωμένη σε όλα αυτά τα μικρα παιδιά που τριγυρνάνε ξεριζωμένα από τις χώρες τους και αβοήθητα..

«…Ένα αγοράκι, μόνο, εκεί έξω. Η ζωή του Όλιβερ αλλά και εκατομμυρίων παιδιών χθες και σήμερα…»

Η Παιδική-Νεανική Σκηνή του Θέατρο Φλέμιγκ παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» σε θεατρική διασκευή και στίχους Καρίνας Ιωαννίδου και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήτα. Πρόκειται για μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για τη σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ που απευθύνεται σε παιδιά (για όλες τις ηλικίες), σε νέους αλλά και σε ενήλικες θεατές. Μία παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους καθώς συμπυκνώνει το εκτενές μυθιστόρημα, το διανθίζει με τραγούδια και χορογραφίες και αναδεικνύει με ευρηματικό τρόπο τις διαχρονικές του αξίες όπως η ανθρωπιά, το χιούμορ και το πάθος για τη ζωή, αξίες που έκαναν το εμβληματικό αυτό έργο δημοφιλές και αγαπητό σε πολλές γενιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο μικρός Όλιβερ γεννήθηκε μια άγρια χειμωνιάτικη νύχτα, μια νύχτα απ΄ αυτές που γεννιούνται οι φτωχοί και οι απόκληροι της κοινωνίας. Η μητέρα του ξεψύχησε μόλις τον έφερε στον κόσμο και έτσι χάθηκαν τα ίχνη της καταγωγής του. Μεγαλώνει σε ένα άσυλο για ορφανά παιδιά μέσα στη φτώχεια, στην αθλιότητα, γνωρίζει τη ζωή μέσα από το σκληρό πρόσωπο μιας υποκριτικής κοινωνίας και εξαναγκάζεται σε τρυφερή ηλικία να δουλέψει για να επιβιώσει. Όταν φεύγει από το ορφανοτροφείο για να βρει την τύχη του πέφτει στα χέρια μιας συμμορίας ζητιάνων και κλεφτών και μπαίνει σε ένα δρόμο καταστροφικό. Ωστόσο, τα καλά στοιχεία της προσωπικότητας του Όλιβερ είναι αυτά που του δημιουργούν αντιστάσεις, η δύναμη της ψυχής, το θάρρος, η αποφασιστικότητά του καταφέρνουν να αντιστρέψουν ακόμη και τις πιο αντίξοες συνθήκες και ο δίκαιος αγώνας του για επιβίωση και αξιοπρέπεια έχει ευτυχές τέλος. Με τις περιπέτειες και τη δυστυχισμένη ζωή του μικρού Όλιβερ, έγραψε κάποτε ο Κάρολος Ντίκενς

Η παράσταση πραγματοποιείται από μέλη του Θεάτρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς









  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή