Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Πρεμιέρα: 05/10/2015          Ώρα: 11:30

Το φαφούτικο λιοντάρι
της Καρίνας Ιωαννίδου

Το Θέατρο Φλέμιγκ παρουσιάζει φέτος το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου «Tο Φαφούτικο Λιοντάρι» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα.

Πρόκειται για έργο μικτού κουκλοθεάτρου (και οι τρεις συντελεστές του έχουν εξειδικευτεί στο κουκλοθέατρο με σεμινάρια στο εξωτερικό) που παίζεται με ηθοποιούς και κούκλες, είδος θεάτρου για παιδιά που έχει καθιερώσει το θέατρό μας τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Είναι ένα έργο τρυφερό, το μόνο αυτή τη στιγμή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 10 ετών. Μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τα διανοήματα του έργου, παροτρύνει τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στη δράση του και αναπτύσσει την κριτική τους ικανότητα και τη φαντασία τους. Είναι γνωστό -από τον Ηρόδοτο ακόμη- ότι οι “υποκριτικές” δυνατότητες που έχουν οι κούκλες στο θέατρο συναγωνίζονται αυτές των ηθοποιών επί σκηνής. Για έναν απλό λόγο: γιατί εκφράζουν την καθαρότητα της ψυχής των μικρών θεατών και τα παιδιά αυτό το αντιλαμβάνονται, το εισπράττουν και το ανταποδίδουν.

Ένα λιοντάρι δραπετεύει από το ζωολογικό κήπο γιατί οι συνθήκες εκεί είναι απαράδεκτες και οι φύλακες του φέρονται βάναυσα. “Χτυπάει συναγερμός” στην πόλη για το λιοντάρι-δραπέτη και βγαίνει έκτακτο ανακοινωθέν για την προστασία των πολιτών από το “θηρίο” που κυκλοφορεί πια ελεύθερο. Την αποστολή να το “συλλάβουν” αναλαμβάνουν “οι φοβεροί και τρομεροί” κυνηγοί ο Σκάγιας και ο Μπόγιας. Το λιοντάρι ταλαιπωρημένο, νηστικό και φοβισμένο καταφεύγει στο κουκλοθέατρο ενός μικρού παιδιού. Εκεί, θα γνωρίσει μιαν άλλη πτυχή της ανθρώπινης ψυχής... Ένα μικρό κορίτσι με την παιδική του αθωότητα ξεπερνάει κάθε φόβο και αντιμετωπίζει το λιοντάρι σαν έναν καλό φίλο που έχει ανάγκη από προστασία. Το λιοντάρι “παραδίνεται” στη φροντίδα της μικρού παιδιού. Μια μεγάλη φιλία γεννιέται...

Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα που είναι κοντά στην παιδική ευαισθησία το έργο προσεγγίζει τα παιδιά και βρίσκει κώδικες επικοινωνίας μαζί τους. Περνάει στα παιδιά θετικά μηνύματα και τα οδηγεί στο να διοχετεύσουν τον πλούσιο ψυχισμό τους προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αναδυθούν σε δρόμους δημιουργικούς, μακριά από τα αρνητικά πρότυπα που προβάλλει η εποχή μας.

Αυτή είναι μια παράσταση που πρέπει να τη δούνε όλα τα μικρά παιδιά.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.

Η παράσταση πραγματοποιείται από μέλη του Θεάτρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς











  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή