Μισραχή 15
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310812000
Facebook Page YouTube Page Google+ Page Στείλτε μας email
Υλικό από Αρχείο, οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Η γάτα που κλωσσάει αυγά
της Καρίνας Ιωαννίδου

Το Θέατρο Φλέμιγκ παρουσιάζει φέτος το έργο της βραβευμένης με το πρώτο Κρατικό βραβείο συγγραφής Καρίνας Ιωαννίδου, «Η γάτα που κλωσάει…αυγά», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα.
Πρόκειται για έργο μικτού κουκλοθέατρου, που παίζεται με ηθοποιούς και κούκλες, ένα είδος θεάτρου για παιδιά, που έχει καθιερώσει το θέατρό «Φλέμιγκ» τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

«Η γάτα που κλωσάει…αυγά» είναι ένα έργο τρυφερό και άκρως εκπαιδευτικό, το μόνο αυτή στη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 10 ετών. Η παράσταση μεταδίδει με τρόπο μοναδικό τα διανοήματα του έργου, ενώ συγχρόνως δίνει το έναυσμα στα παιδιά να σκεφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του, γεγονός που τα βοηθάει να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα και τη φαντασία τους. Εξάλλου, στόχος του θεάτρου μας είναι να δημιουργήσει ενεργούς θεατές και όχι παθητικούς, που απλά δέχονται τα ερεθίσματα χωρίς να τα σχολιάζουν.

Οι διαδραστικές παραστάσεις μικτού κουκλοθέατρου, τις οποίες έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Μήττας, γνώρισαν μέχρι σήμερα εξαιρετική επιτυχία και είχαν τεράστια απήχηση στους μικρούς θεατρόφιλους της πόλης μας.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Μήττας
Σενάριο: Καρίνα Ιωαννίδου
Σκηνικά και κοστούμια: Γρηγόρης Μήττας
Μουσική σύνθεση: Εύη Σωτηροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μαγκάκη

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί:
Στέλιος Ανατολίτης, Χαρά Μπουραντά, Γιώργος Βαβούρας, Ρόζα Παναγιωτάκη, Δανάη Τσουφλίδου και οι κούκλες Γλαρόνι, Αφράτη, Λέρας, Ρουά, Ματ και Ψώρας.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας θηλυκός γλάρος πετάει με τους συντρόφους του πάνω από τη θάλασσα, πλανάρει και βουτάει στο νερό αναζητώντας την τροφή του, όταν ξαφνικά παγιδεύεται σε μία πετρελαιοκηλίδα. Τα φτερά του βαραίνουν, τα κύματα τον παρασύρουν και τον ξεβράζουν αποκαμωμένο στην ακτή όπου εκεί γεννάει ένα αυγό. Το αυγό το βρίσκουν κάποια παιδιά που παίζουν στην ακτή και το δίνουν στην γάτα τους την Αφράτη να το κλωσήσει, γιατί έχει ζεστό τρίχωμα. Όταν από το αυγό ξεπροβάλει ένα όμορφο γλαρόνι, η Αφράτη και τα παιδιά αποφασίζουν να το προστατεύουν από κάθε κίνδυνο μέχρις ότου αυτό μεγαλώσει κι έρθει η ώρα να πετάξει για να συναντήσει τους συντρόφους του, τους γλάρους…εδώ, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται…Γιατί πώς να διδάξεις σε έναν γλάρο να πετάει, όταν δεν πετάς εσύ;
Είναι ένα έργο που δεν πρέπει να χάσει κανείς…










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής
του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Δον Κιχώτης
το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο ζαβολιάρης πίθηκος
της Καρίνας Ιωαννίδου

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων 2023-24
Σπουδάστε Θέατρο σε ένα μοναδικό χώρο

Παιδικά Πάρτυ στο Θέατρο Φλέμιγκ!
Διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους!

Εργαστήρι Παιδιών και Εφήβων 2023-24
Θεατρικό Παιχνίδι και Θεατρική Αγωγή